Zoeken

selamwi self

28 januari 2020


Wij zitten momenteel opgesloten in een pension in Bahir Dar. Hier is een demonstratie aan de gang. Duizenden mensen op straat.

Reden : Meisjes van een universiteit zijn gekidnapt. Emoties alom present. Alle verkeer ligt dus plat. Ik ga mijn eigen weg in deze gebeurtenis en krijg een wezenlijke vertaling door voor 'demonstratie'.. Demonstratie noemt in het Amhaars ' selamwi self'. Selam betekent 'groeten' . Self betekent 'in lijn staan'. Het brengt me naar de volgende intentie : 'ik groet dat wat in lijn staat met mezelf daar waar ik ben!' En dat is voor mij momenteel een onbeschrijfelijke liefde. Ik vind werkelijk daad noch woord voor wat aanwezig is.


Doordat het verkeer hier plat ligt, hoor ik de aarde zoemen in de stilte... zoooooo mooi. Zo bijzonder dit te ervaren in een grootstad ook. Hier voel ik me erg oningevuld aanwezig. Mensen lopen over die stilte op weg naar de zogenaamde vertrekplaats van demonstratie. Continueren zo het woord van ons huidig woordenboek : het laten zien dat je ergens voor of tegen bent. Het voelt voor me zo heerlijk dat ik ' voor of tegen' uit mijn persoonlijke dictionary schrap en simpel kan schrijven 'demonstratie= het zien dat je bent'.Stiltstaan in op weg zijn, raakt me aan keer op Keer...


Het project met mulu ecolodge wordt stilgezet. Gisteren drie keer van bus moeten veranderen omwille van mankementen aan bus (inclusive klapband).


En toch voel ik me niet in een bad movie zitten.


Ik haalde in een droom de mantel der liefde op aan de andere kant van het kanaal. De mantel die alles beschermt wat werkelijk me toebehoort. Het zet me in mijn eigen stroming. Het kent geen vergezichten ... enkel dit moment.

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven